Weekend Flakkee

Zaterdag had ik een reünie van mijn middelbare school in Middelharnis en we konden het weekend bij zus Marianne logeren. Tijdens onze vakantie is een nicht van me overleden en daarom zijn we op donderdag al naar Flakkee vertrokken zodat we eerst naar de crematie konden. Een verdrietig afscheid, ze was nog maar 69.

’s Avonds zijn we met Marianne en Nico uit eten gegaan bij Llev, wat een prima keuze was. Marianne en ik hadden heerlijke garnalen uit de oven en daarna een Black Angus burger met salade en frietjes. De mannen hadden visgerechten.

Het was eigenlijk de bedoeling om vrijdag te gaan wandelen maar het regende zo veel dat we alleen maar een rondje over de winkeldijk gedaan hebben en verder thuis zijn gebleven. Zaterdag is Aat wel gaan wandelen ondanks de regen en ben ik naar de reünie gegaan.

We werden om kwart voor 11 bij de school verwacht en daarna met een bus naar het Havenhoofd gebracht waar een boot klaar lag. Jammer van het weer, we moesten wel binnen zitten, maar gelukkig brak ook af toe de zon door.

Ik zat op de Rijks-HBS, de laatste klas voordat het Atheneum en Havo werd, helaas zakte ik met nog een paar anderen en kwam in een zgn. bezemklas terecht. We waren met z’n drieën en alle 3 waren we gisteren aanwezig, heel gezellig, we hebben weer heel wat herinneringen opgehaald. Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad op die school, ik vond het indertijd helemaal niet erg om nog een jaartje over te doen. We hadden een tocht over het Haringvliet, maar we hebben zo druk zitten kletsen dat we nauwelijks iets gezien hebben, de boot had wat ons betreft net zo goed in de haven kunnen blijven liggen. Hier gaan we onder de Haringvlietbrug door.

We werden eerst onthaald met koffie en thee, tussen de middag kregen we een uitgebreide lunch en tenslotte nog koffie met gebak. Ook hield Pau Heerschap een voordracht op zijn Ouddurps.

Het was een super gezellige dag. ’s Avonds nog lekker gegeten bij Marianne en Nico en vanmorgen zijn we weer naar huis gereden.

2 gedachtes over “Weekend Flakkee

  1. 69 jaar, veel te jong om al te moeten sterven. Wij kregen vanmorgen het bericht dat een goede vriend van ons, ook Nederlander, hier in Frankrijk is overleden, 72 jaar.
    Ik moest lachen om je opmerking over jullie geklets en niet veel van de rondvaart
    gemerkt hebben. Heel begrijpelijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s