Kastanjebomen

De Ardèche is de grootste kastanjeproducent van Frankrijk, je ziet dan ook overal kastanjebomen. Van de kastanjes wordt van alles gemaakt, meel, crème, soep, likeur en er zijn natuurlijk de geglaceerde kastanjes. Vroeger was de kastanjeboom enorm belangrijk voor de inwoners van de Ardèche en werd dan ook broodboom genoemd, het hout werd gebruikt voor balken en meubels en de kastanje zelf diende als voedsel, vaak zitten er drie kastanjes in één vrucht. Er is zelfs een kastanjemuseum en elk jaar zijn er kastanjefeesten. De bomen zijn prachtig, in deze periode hangen er heel veel kastanjes aan.

In de herfst vallen de kastanjes van de bomen, daarom worden er overal netten gespannen zodat ze daar vanaf geraapt kunnen worden of ze worden met een soort zuiger opgezogen. Op sommige plekken waren ze al bezig met de netten.

De heer Clément Faugier richtte in 1882 de eerste kastanjefabriek op in Privas, deze fabriek bestaat nog steeds. Wij kochten een blikje kastanjecrème van dit merk en in le Viel Audon een potje kastanjes. Ik zal thuis wel eens opzoeken wat ik er mee kan doen, ik heb eerlijk gezegd nog nooit kastanjes gegeten.

3 gedachtes over “Kastanjebomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s