Wandeling vanaf Balazuc

Nadat het gister aan het eind van de middag en ’s avonds flink geregend en geonweerd had was het vandaag weer een stralende dag. We reden ongeveer 1 uur naar het zuiden en kwamen aan bij Balazuc aan de rivier de Ardèche, door Les Plus Beaux Villages de France erkend als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Wij liepen eerst een stukje langs de rivier waar we onze koffie en thee opdronken en kwamen daarna aan bij het gehucht Le Viel Audon.

Al vanaf 1972 proberen enkele “utopisten” de Viel Audon nieuw leven in te blazen. Ze richtten de vereniging Le MAT op, die zomerkampen voor jongeren organiseert. Meer dan 10.000 vrijwilligers namen deel aan de wederopbouw van het gehucht, van wie sommigen de bewoners van vandaag wilden worden.

Er is o.a. een educatiecentrum voor milieu en duurzame ontwikkeling, een geitenboerderij en een winkeltje waar we honing en kastanjes hebben gekocht. Je kan er niet met de auto komen, vanaf het dorp heb je een mooie uitzicht over de omgeving.

Hierna liepen we verder naar de Koningin Jeanne toren waar we ook weer een prachtig uitzicht hadden.

Vervolgens was het weer een voortdurend stijgen en dalen, soms lastig over stenen totdat we uitkwamen bij een volgend gehucht, Servière.

Nu was het nog maar een klein stukje terug naar Balazuc waar we de kerk bezocht hebben met een kleine tentoonstelling en terug naar de auto heb ik een lekker ijsje gekocht, welverdiend na deze prachtige wandeling.

3 gedachtes over “Wandeling vanaf Balazuc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s