Issamoulenc

Na een heerlijk ontbijt vertrokken we zaterdag naar de Ardèche. Deze keer hadden we minder geluk met de rit, nogal wat files en een eindje voor Valence was een ongeluk gebeurd, dus al met al deden we er behoorlijk lang over. Onderweg hebben we wat boodschappen gedaan en uiteindelijk kwamen we op de plaats van bestemming aan: Le Serret, Issamoulenc. Onderweg genoten we al van de prachtige uitzichten rondom. We werden hartelijk verwelkomd met een drankje door Marthy en Martien. Het grappige is dat ik Marthy al jaren “ken” van haar blog, maar nu kon ik haar echt ontmoeten. Ze verhuren het achterste deel van hun huis als vakantiehuis en dit is werkelijk prachtig.

Ook mogen gasten gebruik maken van hun tuin, er zijn diverse zitjes en van daaruit heb je een geweldig uitzicht.

Door het lezen van elkaars blogs lijkt het alsof je elkaar al kent, en we hadden gelijk gezellige gesprekken. ’s Avonds heb ik een lekkere pastaschotel met tonijn gemaakt en de volgende ochtend wat uitgeslapen, zo’n hele dag in de auto is best vermoeiend.

In het huis lagen diverse wandelboekjes en routes en we kozen er 1 uit die je direct vanuit huis kon beginnen. Eerst daalden we af naar het riviertje de Auzène en vandaar liepen we naar de oude zijderupsfabriek. Het pad naar het gemeentehuis Issamoulenc Mairie was aardig steil en we kregen het al snel behoorlijk warm. Bij het gemeentehuis hebben we onze koffie en thee gedronken en liepen we naar het kleine gehucht Cros.

Een stukje verder liepen we het bos in, dit was een heel lang stuk wat alleen maar steeg, totdat we uiteindelijk bij Issamoulenc Eglise aankwamen. Hier stond gelukkig een bankje waar we onze boterhammen hebben zitten eten. Daarna was het bijna alleen nog maar dalen, wat af en toe ook niet makkelijk was door alle stenen. We genoten van de prachtige vergezichten en de paden langs mooie gestapelde muurtjes in het kastanjebos.

Nog een paar kleine gehuchtjes door en toen waren we terug bij Le Serret, waar we bezweet aankwamen. Na een lekkere douche hebben we heerlijk in de tuin zitten lezen en puzzelen en later weer gezellig zitten kletsen met Marthy en Martien. Het was een geslaagde dag.

2 gedachtes over “Issamoulenc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s