Wandeling bij Gluiras

Gistermorgen hebben we eerst boodschappen gedaan in Privas. Ik wilde ook mosterd kopen, maar dat was bij allebei de supermarkten die we bezochten uitverkocht. Er schijnt in heel Frankrijk een gebrek aan mosterd te zijn, enerzijds vanwege de oorlog in Oekraïne, anderzijds vanwege de droogte in Canada. ’s Middags hebben we nog een mooi rondje gelopen in de buurt en verder gerelaxt in de tuin.

Vandaag hebben we een mooie wandeltocht gelopen vanuit Gluiras. De tocht erheen was al prachtig, met mooie vergezichten over de bergen. Heen zijn we via St. Pierreville gereden en terug via St. Sauveur de Montagut. De wandeling begon bij het kerkje in Gluiras en was gelijk al prachtig.

Een stukje verder ging het pad door het bos waar we op een bankje koffie en thee hebben gedronken. Daarna daalden we steeds verder naar beneden tot het gehucht La Blache.

Vervolgens was het alsmaar stijgen via het gehucht Le Bois totdat we bij een Romeinse weg kwamen. Bij gebrek aan een bankje hebben we op wat stenen zitten lunchen en toen was het nog maar een klein stukje naar Gluiras.

In St. Sauveur de Montagut zijn we nog even gestopt, hier loopt de rivier de Eyrieux, waar het water niet erg hoog stond. In een leuk winkeltje hebben we mokken gekocht als souvenir.

2 gedachtes over “Wandeling bij Gluiras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s