Anrosey

Donderdag zijn we naar Frankrijk vertrokken. Op doorreis naar de Ardèche verbleven we eerst twee nachten in La Perle d’Anrosey, een prachtige chambre d´hôtes. Dit adres was ons aangeraden door zus Lia, zij was hier enkele jaren geleden ook al eens geweest. Na een voorspoedige reis kwamen we rond half 5 aan in Anrosey en wat een verrassing: we liepen het terrein op en daar zat zwager Arie onder de parasol! Even later kwam Lia ook aangelopen, zij waren op weg naar Italië en hadden voor ons verzwegen dat zij hier ook zouden overnachten.

Er waren ook nog andere gasten en zo hadden we een gezellige avond met elkaar, Egbert kan heerlijk koken, een courgettesoep vooraf, daarna bavette met zoete aardappels en groenten en tenslotte een lekker stuk appeltaart. De volgende ochtend gingen Lia en Arie weer verder en ’s middags kwamen de volgende gasten. Wij hebben een mooie wandeling vanuit Anrosey gemaakt. Het eerste deel was flink zweten, de weg ging alleen maar omhoog en we liepen praktisch de hele tijd in de zon. Vanaf Soyers liepen we terug door het bos, dat was een stuk koeler, ook al omdat we nu niet meer hoefden te klimmen.

Het kerkje in Soyers.

In het bos was de route niet altijd even duidelijk maar uiteindelijk kwamen we weer bij het dorpje uit.

We waren op tijd thuis, want na een uurtje begon het te gieten, ’s avonds hebben we dan ook binnen gegeten in het atelier. Ook deze keer weer heel gezellig met heerlijk eten. Eerst tomaten met mozzarella, daarna vis met gegratineerde bloemkool en als toetje chocolademousse.

Er hoort 2 ha grond bij de chambre d’hôtes en ze hebben sinds kort ook een gîte die ze verhuren. Er is altijd wel een plekje te vinden om heerlijk te zitten lezen.

Na een uitgebreid ontbijt moesten we afscheid nemen van dit mooie plekje en gingen we verder naar het zuiden, maar daarover volgende keer meer.

2 gedachtes over “Anrosey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s