Het Kruisbergse Bossenpad

Mijn achillespees doet nog steeds vervelend, maar ik had zin om weer eens een wat langere tocht te lopen dan een rondje van hoogstens een uur. Gisteren nog even bij de fysiotherapeut geweest en het mocht, als ik onderweg maar een paar keer rekoefeningen zou doen. In het boekje “de mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek” stonden nog een paar wandelingen die we nog niet gedaan hadden. We kozen deze keer voor het Kruisbergse Bossenpad van 14 km en begonnen in Laag-Keppel.

De boerderijen met de mooie luiken met een rode diabolo op een gele achtergrond zijn van landgoed Enghuizen, de kleuren zijn afgeleid van het wapen van de familie Van Heeckeren, lange tijd eigenaar van dit landgoed.

We kwamen langs camping Jena waar al aardig wat caravans stonden en langs de crossbaan over landgoed Hagen. Hierna kwamen we langs het Grote Ven.

Het was heerlijk wandelweer met regelmatig een zonnetje en de jassen konden al gauw uit.

Bij Doetinchem passeerden we het kleine kasteeltje Kelder en verder door de Kruisbergse Bossen over landgoed Breukinkheide. We hadden trek gekregen maar het duurde even voordat we een bankje vonden. Daar hebben we vlakbij een vennetje lekker zitten lunchen.

In de buurt van Hummelo kwamen we langs de boerderij waar we vaker honing kopen, een mooie gelegenheid om twee potjes mee te nemen. Nog even over de heuvel, de Vrange Bult genaamd. Deze heuvel zou in de prehistorie een offerberg zijn geweest, de zwerfkei markeert de plaats waar een galg heeft gestaan.

Nu kwamen we al gauw weer bij de parkeerplaats aan. Ik moest wel een paar keer even stoppen onderweg voor wat oefeningen, maar al met al ging het best goed met de achillespees, flink blijven oefenen maar.

4 gedachtes over “Het Kruisbergse Bossenpad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s