Gelli plate voor het boekje

Vandaag kwam Ine gezellig een dagje hobbyen. Ze wilde graag leren hoe je plaatjes uit een tijdschrift overzet op papier met behulp van de gelli plate. Het is altijd weer een gok, hoeveel verf moet je gebruiken, welke plaatjes werken wel en welke niet, maar gelukkig is papier niet duur. In het begin lukte het helemaal niet, maar gaandeweg kwam er toch wat bruikbaars tevoorschijn. Gek dat het ene plaatje wel werkt en het volgende uit hetzelfde tijdschrift niet. Deze zijn wel aardig gelukt.

Na de lunch hebben we nog wat achtergronden gemaakt voor onze boekjes. Ine had een grote lap zijde gekregen waar ik ook wat van mocht hebben, de stof is ook goed te verven.

Deze achtergronden kan ik weer verder gaan bewerken met borduursteken e.d. en toevoegen aan het boekje.

2 gedachtes over “Gelli plate voor het boekje

  1. Dini Verkuil

    Op YouTube filmpjes gezien hoe je zo’n afbeelding kunt maken, het lijkt zo eenvoudig bij die dames. De geprinte zijde ziet er prachtig uit, die aqua. Gebruik je voor de zijde andere verf of voeg je een medium toe. Je hebt weer een productieve samenwerking gehad. Groet, Dientje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s