Wandeling Veluwezoom

Nadat vanmorgen de kinderen weer vertrokken na een gezellige week zijn wij gaan wandelen, deze keer vanaf Terlet, de natuurwandeltocht oorlogsgeschiedenis Veluwezoom.

We hadden deze tocht al eerder gelopen, vorig jaar juni, maar hij is echt de moeite waard om nog eens te lopen. In het begin was het nog wat fris maar toen de zon eenmaal begon te schijnen was het heerlijk. We zagen heel veel Schotse Hooglanders, die beesten blijven gelukkig altijd stoïcijns staan als je langs loopt.

Toen het tijd was om te lunchen zagen we deze twee zitjes, een leuk alternatief voor een bankje en ze stonden heerlijk in de zon.

Onderweg waren er betonresten te zien van radiopeilstations die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden en een oorlogsmonument die de plek markeert waar een Lancaster bommenwerper was neergestort in 1943.

Ook passeerden we een 34 meter hoge brandtoren die van 1949 tot 1978 werd gebruikt om brand te signaleren op de hei of in het bos, maar hij werd overbodig door de komst van verkenningsvliegtuigjes. Je kan de toren beklimmen tot de eerste omgang.

2 gedachtes over “Wandeling Veluwezoom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s