Kastanjecake

Ik had nog een potje met kastanjecrème staan van onze vakantie in de Ardèche en van Marty kreeg ik een recept voor een kastanjecake. Mijn cakevorm was een ietsje te groot, vandaar dat de cake vrij laag is maar hij smaakte heerlijk. Ik had al het meeste in porties in de vriezer gedaan voor ik er aan dacht een foto te maken, vandaar alleen een foto van één plakje.

Ook maakte ik afgelopen week een hartig taartje met brie en dadels. Wij aten het bij de warme maaltijd met witlofsoep vooraf, maar het is ook lekker bij een drankje. Wel behoorlijk machtig, ook al had ik maar 100 gram brie i.p.v. 200 gram gebruikt.

Maak een deeg van 100 gram bloem, 85 gram roomboter in blokjes, 25 gram geraspte Gruyere kaas en 3-5 theelepels koud water. Leg het deeg in plastic folie ongeveer 1 uur in de koelkast. Rol het dan uit en bekleed er een taartvorm van 22 cm mee. Prik gaatjes in de bodem en bak hem 12 minuten in de oven op 190 graden. Laat de bodem iets afkoelen.

Snijd voor de vulling een appel in heel dunne plakjes en leg deze op de bodem. Druppel hier wat honing over en leg er 100 gram brie in plakken op (of meer als je wilt). Meng 6 ontpitte dadels met 30 gram pijnboompitten, 25 gram amandelschaafsel en 15 gram roomboter met de keukenmachine tot grove kruimels en strooi dit over de brie. Bak het geheel nog zo’n 15 minuten in de oven.

Wij vonden de combinatie van brie met de zoete dadels heerlijk.

6 gedachtes over “Kastanjecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s