Eerbeekse wandeling met smaak

Deze week is de Achterhoekse wandelvierdaagse, maar op 1 of andere manier rust er voor ons geen zegen op deze vierdaagse. In 2017 moesten we na 2 dagen stoppen omdat ik ziek werd. Toen we in Doetinchem woonden ging het 2 x niet door vanwege corona en nu zag ik het nog niet zitten vanwege mijn voet. Jammer, we zouden niet in een b&b hoeven, maar konden elke ochtend vanuit huis naar Doetinchem rijden, hopelijk volgend jaar beter.

Gelukkig zag ik op internet dat de Lions Club Zuid-Oost Veluwe een wandeltocht organiseerde op Hemelvaartsdag vanuit Eerbeek. Deze wandeling hebben we dus vandaag gelopen, het heette “wandeling met smaak” omdat je op diverse punten iets lekkers kreeg aangeboden. De tocht werd niet gepijld maar liep grotendeels langs een nieuw klompenpad. Doordat wij niet bekend waren liepen we toch een paar keer verkeerd, maar gelukkig kwam het telkens goed.

Bij de start konden we al koffie of thee krijgen, even later kregen we een heerlijke brownie bij Roos Bakings en in het bos stond een tent waar we tomatensoep met stokbrood kregen. In het bos merkte je niet veel van de wind en al snel kon de jas uit. Na de soep liepen we door de velden en na verloop van tijd kwamen we bij een rustplaats waar we een beker met vers fruit kregen.

Terug bij de start konden we er nog een lusje aanknopen, ik denk dat we in totaal 13 km hebben gelopen. Hierbij kwamen we langs Bosgrill waar we een bakje met kip en satésaus kregen.

Ook kon je nog een glas witte wijn krijgen maar die hebben we maar overgeslagen. Onderweg kwamen we nog wat dieren tegen.

De opbrengst van de tocht was bestemd voor de Eerbeekse Oliemolen, er liepen ongeveer 120 mensen mee.

Een gedachte over “Eerbeekse wandeling met smaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s