Kerstdagen

De Kerstdagen verliepen iets anders dan verwacht, maar dat zal bij veel gezinnen wel het geval geweest zijn. Er zouden eerst 3 van de 4 kinderen met vrouw/vriendin komen nadat we allemaal eerst een zelftest hadden gedaan, maar omdat Lennert en Melissa erg verkouden waren (wel negatief getest), besloten ze toch maar niet te komen. We hadden dus 4 mensen op bezoek, precies volgens de richtlijnen.

Vrijdag kwamen ze al en hadden we een gezellige avond. 1e Kerstdag ging Yvonne lekker fietsen en de rest maakte een wandeltocht.

Het was best wel koud als je in de wind liep, maar daarna was het heerlijk thuiskomen. Eerst hebben we cadeautjes uitgewisseld en daarna hebben we met elkaar een mooi diner in elkaar gezet met diverse voorgerechtjes, rollade en entrecôte met diverse bijgerechten en als afsluiting een heerlijke chocoladetaart.

Natasha had vorig jaar in Brazilië een cursus kleurenanalyse gevolgd en had haar spullen hiervoor meegebracht. Ik had jaren geleden ook al eens een analyse laten doen, ik denk wel 25 jaar geleden, maar het was leuk om te zien of deze nog klopte. Ook was die van nu wat uitgebreider.

Ik wist al dat ik een zomertype ben, maar zij verdeelde het zomertype weer onder in drie types en de uitkomst was dat ik een Soft Summer type ben, dus zachte kleuren moet kiezen, niet te fel, niet te donker en niet te veel contrast.

Tweede Kerstdag gingen Martijn en Yvonne weer naar Amsterdam en na een wandeling met gelukkig veel minder wind en de lunch vertrokken Derk en Natasha naar Lennert in Utrecht. Wij deden het wat rustig aan met het eten, er waren nog genoeg restjes over van de vorige dag. We hebben een spelletje Ticket to Ride gedaan wat we als cadeau hadden gekregen, een erg mooi spel.

Gisteravond waren ze voor het avondeten weer bij ons en bleven ze slapen, waarna ze vanmorgen weer naar München vertrokken.
We kijken terug op een paar heel gezellige dagen, ik ben zo blij dat we ondanks alle maatregelen toch bij elkaar konden zijn.

2 gedachtes over “Kerstdagen

  1. Wat een leuke dagen, ondanks de afzegging. Wandelen is eigenlijk altijd wel fijn, en dan met de kinderen erbij nog leuker. Ik heb ook eens zo’n analyse laten doen en vond het heel leuk.
    En nu even rust in huis, tijd voor hobby en misschien een extra gebakken brood?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s