Vervolg vakantie Duitsland

Maandagmorgen was het nog heerlijk weer en hebben we een rondje gelopen door het Westpark waar Derk regelmatig een rondje gaat hardlopen.

Teruglopend naar huis begon het te regenen en het bleef voor ons de hele dag regenen. Half 12 stapten we in de auto om naar ons tweede adres te rijden, hotel Das Spritzenhaus in Eltville am Rhein. Het viel niet mee om bij het hotel te komen, eerst stonden we diverse keren in de file en in Eltville was er kermis zodat er verschillende straten afgesloten waren, bovendien was de straat waar we moesten zijn eenrichtingsverkeer, maar uiteindelijk is het gelukt. Omdat het inmiddels vrij laat was hadden we geen puf meer om uit eten te gaan, gelukkig had Derk de rest van de pompoenquiche meegegeven en hier hebben we lekker van zitten smullen. Het hotel beviel ons prima, een prachtige grote kamer met een eettafel en stoelen en een bank, zodat we ook makkelijk konden zitten en een prima bed. We zijn hier 2 nachten gebleven, het was de bedoeling om dinsdag een lange wandeltocht te gaan maken, maar omdat het bijna de hele dag zou regenen hebben we dit maar laten varen.  Eerst een uitgebreid ontbijt, alles werd bij de tafel gebracht en we konden kiezen wat we wilden, de kazen en worst kwamen van bio bedrijven uit de buurt.

Na het ontbijt hebben we een rondwandeling door het stadje en langs de Rijn gemaakt, het was nog een beetje nevelig maar voor het grootste deel droog.

Helaas was het toen over met het mooie weer en begon het te regenen. Bij de bakker hebben we belegde broodjes gekocht en deze op de hotelkamer opgegeten, waarna we toch nog een wandelingetje gemaakt hebben met de capuchon op, het waaide gelukkig niet. Nu liepen we de andere kant op langs de Rijn naar Erbach waar een paar mooie kerkjes stonden.

De rest van de middag hebben we op de kamer zitten lezen en puzzelen en ’s avonds zijn we uit eten geweest bij Piccolo Mondo, een Italiaans restaurant. Het eten was erg lekker, ik had lamsrugfilet met een lekker sausje en Aat had lendebiefstuk. Nadat we ’s morgens weer van een uitgebreid ontbijt hadden genoten en Aat nog een flesje Obstler van de aardige eigenaars had gekocht zijn we om half 10 in de auto gestapt. Deze keer ging de reis lekker vlot en waren we even na 2 uur weer thuis. Op de andere weghelft was het af en toe een drama, er was een vrachtwagen gekanteld en er stond een file van 15 km, ook bij de grens stond een enorme file wegens controle, ik was blij dat wij de goede kant op gingen. Al met al was het erg leuk om weer eens op vakantie te zijn en we hebben genoten van de prachtige herfstkleuren onderweg. Ook het samenzijn met de kinderen was heel fijn, hopelijk duurt het nu wat minder lang voordat we hen weer zien, het plan is om met de kerstdagen hierheen te komen.

2 gedachtes over “Vervolg vakantie Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s