Korte vakantie Duitsland

We wilden al een hele tijd naar München om zoon Derk en schoondochter Natasha te bezoeken, maar telkens kwam corona ertussen. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover en vertrokken we met de auto naar Beieren, een tocht van ongeveer 735 km. Er waren nogal wat wegwerkzaamheden onderweg, maar gelukkig konden we redelijk snel doorrijden. Natuurlijk zijn we een paar keer gestopt om wat te eten of drinken en aan het eind van de middag kwamen we bij München aan, helaas was het toen net spitsuur en stonden we toch nog zo’n half uur in de file. We hadden deze keer een hotel geboekt op loopafstand van Derk en Natasha, maar verder verbleven we bij hen, ook de auto konden we bij hen parkeren. Het was erg fijn om hen weer eens te zien en ’s avonds hebben we heerlijke kipspiesjes met courgettepasta en aardappeltjes uit de oven gegeten. De volgende dag zijn we naar de Eibsee gereden, dat plan hadden meer mensen opgevat, het was erg druk onderweg en we deden er dan ook wel een tijdje over. Onderweg scheen de zon, maar eenmaal daar was hij verdwenen, gelukkig was het niet koud en we hebben heerlijk gewandeld.

Het was echt schitterend met die mooie herfstkleuren en de bergen op de achtergrond, o.a. de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. ’s Avonds hebben we gezellig buitenshuis gegeten bij een Italiaans restaurant.

Zondag zijn we in de buurt van Wolfratshausen langs het Isarkanaal wezen wandelen, het zonnetje scheen volop en het was een heerlijke wandeling.

’s Middags hebben we eerst hun huwelijksfilm bekeken, erg jammer dat we daar niet bij konden zijn vorig jaar. Daarna hebben we Schafkopf gespeeld, een Duits kaartspel wat erg populair is in Beieren. Het was even lastig om er in te komen, je moet de regels en puntentelling van klaverjassen even vergeten, maar toen we het eenmaal doorhadden vonden we het een erg leuk spel. Natuurlijk hoorde daar een speciaalbier bij. Tussendoor maakten Derk en Natasha weer allerlei lekkere dingen voor ons klaar, o.a. een quiche met pompoen. Morgen een verslagje van de laatste vakantiedagen.

2 gedachtes over “Korte vakantie Duitsland

  1. Fijn om eindelijk weer op bezoek te kunnen bij zoon en schoondochter. Wat erg dat jullie hun huwelijk moesten missen, mooi dat er een film van was gemaakt, konden jullie het toch een beetje beleven. Schitterende wandelingen hebben jullie gemaakt zeg.

    Like

  2. Tja, die Duitse Autobahn is een ramp. Maar gelukkig hadden jullie een leuk doel, eindelijk weer naar jullie zoon en schoondochter. Wat een mooie foto’s van de Eibsee. Wat zullen jullie genoten hebben van het wandelen, samenzijn en lekker eten. Heerlijk!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s