Trage tocht Oosterbeek landgoederen

Omdat ik deze week nogal last heb van mijn rechtervoet en knie gingen we voor een kortere tocht, de Trage Tocht Oosterbeek landgoederen van 12 km. Wat is het daar mooi, we hebben genoten! Overal prachtige bospaadjes, mooie doorkijkjes en heel veel groen. We liepen over de landgoederen Lichtenbeek, Warnsborn, Boschveld en Mariëndaal. Bij hoeve Klein Mariëndaal hebben we koffie en thee op het terras gedronken.

Een poosje later kwamen we langs de Groene Bedstee, een berceau. Dit is een soort tunnel van aan alle zijden gesloten heggen, in zo’n berceau kon je wandelen en toch uit de zon blijven, dit stamt uit de tijd dat het voor gegoede dames mode was er zo blank mogelijk uit te zien. Deze berceau is een 400 m lange dubbele beukenhaag, de beuken zijn op een hoogte van 4 tot 5 meter met staaldraad naar elkaar toe getrokken en worden jaarlijks gesnoeid om de vorm te behouden. Door de mensen op de foto zie je hoe hoog de tunnels zijn. (Klik op de foto om hem te vergroten).Ook kwamen we langs de Airborne begraafplaats, een indrukwekkend gezicht al die graven van vooral heel jonge mensen.

Buiten de begraafplaats reden net wat oude jeeps weg. Even later kwamen we aan bij station Oosterbeek waar de auto stond en een half uur later waren we weer thuis.

Een gedachte over “Trage tocht Oosterbeek landgoederen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s