Lekker eten

Zaterdag had ik nog wat zelfgemaakte tomatensoep en daarbij maakte ik een heerlijke salade met parelcouscous. Voor 2 personen 100 gram parelcouscous gaar koken en deze na afkoelen mengen met 50 gram gemengde sla. Intussen doe je een halve courgette in plakjes, een puntpaprika in stukjes en 125 gram kerstomaatjes in een ovenschaaltje, hierover druppel je flink wat kruidenolie (olijfolie met b.v. oregano of Italiaanse kruiden, wat gehakte knoflook en zout en peper) en dit gaat 10 minuten in een oven van 200 graden (hetelucht). Verdeel dit over de salade, evenals wat plakken rauwe ham en plakjes geitenkaas en tenslotte wat geroosterde pijnboompitjes. Meng wat kruidenolie met limoensap en druppel dit over de salade. Zondag gingen we voor het eerst sinds lange tijd weer eens uit eten en wel bij Het Arsenaal in Doesburg. Hier serveren ze naast de gewone kaart ook Dutch Cuisine menu’s, het is dan een verrassing wat je krijgt. Wij kozen het 4 gangen menu. Sommige gerechtjes waren verschillend omdat Aat geen geraffineerde suiker verdraagt, maar de kok wist daar wel raad mee. We begonnen met een paar amuses en daarna kwam er een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert, allemaal even lekker en verrassend. Er werden veel streekproducten gebruikt, o.a. mozzarella van buffels uit Zevenaar, bier uit Doesburg en wijn uit Drempt. De foto’s spreken voor zich.

2 gedachtes over “Lekker eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s