Rondje Bergherbos

Gistermorgen zijn we eerst naar het nieuwe huis geweest, want alle keukenonderdelen zouden worden gebracht. ’s Middags hebben we nog een rondje Bergherbos gedaan, we liepen vanuit Loerbeek. Eerst een stukje in het open en daarna gelukkig in het bos, een stuk koeler. Op een klein stukje kwamen we 2x een paar mensen tegen die het Pieterpad liepen, leuk om even een praatje te maken. Er komen dan gelijk allerlei herinneringen boven over ons eigen Pieterpadavontuur. De varens waren hoog gegroeid in het bos.

’s Avonds aten we een heerlijke nachoschotel met guacamole en crème fraîche. Lekker vol met groente, zoals ui, paparika, courgette, mais en tomaten en zelfgemaakte tacosaus. Nachochips erover en geraspte kaas en dan 20 minuten in de oven. De tacosaus is makkelijk zelf te maken: Verwarm wat olijfolie en fruit een gesnipperd uitje en knoflookteentje. Snijd een rode paprika in stukjes en verwarm deze ongeveer 10 minuten mee. Voeg dan 200 gram passata toe, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano en zout en peper naar smaak en een klein scheutje agavesiroop. Om het wat pittiger te maken voeg je cayennepeper of chilipoeder toe. Pureer het geheel met de staafmixer. Ik heb ongeveer de helft gebruikt voor de ovenschotel en de rest heb ik in een schaaltje gedaan, dit is lekker als dip bij de overgebleven nachochips.

3 gedachtes over “Rondje Bergherbos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s