Wandelen vanuit Steenderen

Gisterochtend wilden we nog wat gordijnen uitzoeken bij Colorsathome in Steenderen en daarna hebben we twee wandeltochten vanuit die plaats gemaakt. Eerst de Oltmansroute. Ondanks de bewolking was het heerlijk lopen en in Bronckhorst hebben we na lange tijd weer eens op een terrasje gezeten, heerlijk dat dat weer mogelijk is.

De natuur is op het ogenblik prachtig, allerlei tinten groen en hoog fluitenkruid. Helaas krijg ik snel uitslag als ik door het hoge gras moet lopen en dat werd later nog veel erger. Het was overal heerlijk rustig en op een bankje in Steenderen tussen allerlei mooie planten hebben we onze boterhammen opgegeten.

De tweede tocht was de Covikroute, maar die doen we nooit meer. Het eerste stuk ging prima en was goed aangegeven. Maar tegen het eind kwamen we bij een stuk waar het pad nauwelijks zichtbaar was door al het onkruid, vooral heel veel brandnetels. Het bordje met pijl was ook niet meer te zien, maar een boerin wees ons de weg. Door al het onkruid besloten we langs de rand van het bouwland te lopen, wel een beetje modderig maar vrij van brandnetels. Helaas was de boer verderop het hier niet mee eens en werden we gesommeerd over het pad verder te gaan. We vroegen of we over het erf naar de weg mochten, maar ook dat mocht niet, hij had duidelijk geen zin om mee te werken. Het was ook moeilijk communiceren omdat hij boven in de tractor bleef zitten en de motor aan liet. We hebben het een klein stukje geprobeerd maar het was echt niet te doen en zijn toen maar terug gegaan, wel over het land van de boer, maar gelukkig zagen we hem niet meer. Een vervelende ervaring en mijn benen zagen helemaal rood en jeukten ontzettend. Thuis er wat opgesmeerd, de hele avond bleven mijn benen gloeien, gelukkig heb ik er nu geen last meer van, al zijn ze nog niet om aan te zien. Aat had weinig last, hij heeft wel een e-mail gestuurd naar de organisatie die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de paden. Terug bij de weg waren we al snel weer bij onze auto, totaal hebben we 16 km gelopen.

2 gedachtes over “Wandelen vanuit Steenderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s