Pieterpad, van Venlo naar Millen

Zaterdagochtend was het een stuk koeler, terwijl we zaten te ontbijten regende het zelfs! Maar toen we even voor 9 uur vertrokken was daar niet veel meer van te zien. Eerst liepen we een stuk door Venlo waar we nog wat appels kochten voor onderweg. 

Buiten Venlo liepen we langs een zwaan met jongen die vervaarlijk begon te blazen, we zijn maar snel doorgelopen. 

Helaas was het grenscafé nog gesloten en toen het even later begon te regenen hebben we even geschuild in een hut. We liepen nu een heel stuk langs de grens, dan weer in Duitsland, dan weer in Nederland. 

Onderweg hebben we diverse wandelaars ontmoet, gezellig om af en toe een praatje te maken. Bij ons eindpunt aangekomen, ongeveer 3 km voor Swalmen zaten er enkele mensen op het terras die we de dag ervoor ook gezien hadden en die we de volgende dag weer tegen zouden komen. Wij logeerden deze keer in een trekkershut bij Herberg de Bos en hoewel we bang waren dat het in zo’n hutje erg warm zou zijn viel dit reuze mee, ik heb deze nacht zelfs heel goed geslapen. ’s Avonds hebben we hier ook gegeten en de volgende dag vertrokken we richting Montfort. Helaas konden we pas vanaf 9 uur ontbijten zodat we deze keer vrij laat op pad gingen. Altijd leuk zo’n bord met de afstanden, deze stond bij herberg de Bos maar 3 km verder in Swalmen stond dezelfde afstand op het bord, dus dat schoot niet erg op.

Onderweg weer mooie doorkijkjes, ook een parkje met hertjes en andere dingen gezien. In Montfort aangekomen eerst een lekker biertje gedronken op het terras, de b&b was boven een café en hier zat een wandelaarster die we bijna elke dag wel tegengekomen waren. Wij bleven 2 nachten in Montfort en zij trok de volgende dag verder, ze deed trouwens het hele Pieterpad in 1 keer, een hele prestatie.

Jammer dat het kasteel van Montfort op maandag gesloten was, het schijnt heel leuk te zijn om te bezoeken. 

’s Avonds hebben we bij café Bie de Vogel gegeten, natuurlijk weer op het terras. Heerlijk zo’n zomer dat je elke dag buiten kunt eten! Maandag zijn we met de bus naar Roermond gegaan, hier was het weer erg warm, daarom zijn we regelmatig een kerk of museum ingelopen waar het wat koeler was en we hebben ook een tijdje in de bibliotheek gezeten.

Voordat we weer op de bus stapten hebben we heerlijk tapas gegeten bij het Roerpotje.

Voor het laatste stukje naar Montfort moesten we de belbus bellen en toen werden we opgehaald door een taxi die ons voor de deur afzette, luxe hoor. Intussen waren er nieuwe gasten aangekomen bij ons b&b, een oom met zijn nicht, waar we nog een tijdje gezellig mee hebben zitten praten en met wie we de volgende dag de hele dag opgelopen hebben. Ook een keer verkeerd gelopen, maar dat hoort erbij. In Millen waar wij onze b&b hadden hebben we afscheid genomen want zij liepen nog door tot Sittard. Asperges:

Het smalste stukje van Nederland:

In Millen hadden we een bijzonder leuke b&b, eindelijk een eigen badkamer, we konden heerlijk buiten zitten, heel vriendelijke eigenaren en nog het goedkoopste adres ook, aan te bevelen. ’s Avonds hebben we gegeten bij de Verborge Uul, een heel leuk plekje in the middle of nowhere. Na een heerlijke soep had ik een Flammkuchen en Aat een tonijnsalade.

Morgen volgt het laatste deel van ons Pieterpadavontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s