Pieterpad, de laatste etappes

Woensdag liepen we van Millen naar Valkenburg, eerst moesten we nog naar Sittard waar de etappe eigenlijk begon. Jammer genoeg kreeg ik deze dag last van een blaar op mijn rechtervoet, precies op mijn hallux valgus en juist deze dag was behoorlijk lang, bijna 28 km. Ik was blij dat mijn schoenen uit konden toen we in Valkenburg aankwamen. In Sittard zagen we een standbeeld van Toon Hermans.

Onderweg werd het steeds heuvelachtiger en het werd weer behoorlijk warm, ik heb deze dag voor het eerst een stuk met stokken gelopen, wel fijn in heuvelachtig terrein maar ik vind het toch lastig lopen, ik moet er te veel bij nadenken.

Dit bord is waarschijnlijk door elke Pieterpadloper gefotografeerd: 

Even liepen we een stukje verkeerd maar gelukkig hielpen een paar dames ons snel weer op weg, deze dames zouden we nog diverse keren tegenkomen. Nu gaat het toch echt opschieten:

Omdat het niet lukte een b&b te boeken in Valkenburg sliepen we deze keer in een hotel: Hotel 2000. We vonden het niet zo’n bijzonder hotel maar ik heb er gelukkig wel heerlijk geslapen. ‘ s Avonds hebben we gegeten bij America, een lekkere pastaschotel. Valkenburg is een gezellige plaats, maar vanwege mijn blaar had ik niet veel zin nog veel te gaan lopen dus zijn we maar snel weer naar het hotel gegaan. 

De volgende morgen bij het ontbijt bleken dezelfde dames van gisteren ook in ons hotel te zitten, wat toevallig. Met een pijnstiller had ik gelukkig al gauw geen last meer van mijn blaar en konden we naar het eindpunt lopen waar we rond 1 uur aankwamen, gelijk met de dames.

We hebben het gehaald! Ik vond het een geweldige ervaring, af en toe was het flink afzien maar het is allemaal gelukt, heel veel leuke ontmoetingen en gesprekken gehad onderweg, ik ben blij dat we toch doorgezet hebben.

Nu moesten we nog ongeveer 5 km lopen naar het station, halverwege eerst wat gegeten en om 3 uur stapten we op de trein om na wat omzwervingen rond half 8 weer thuis te zijn. 

Een gedachte over “Pieterpad, de laatste etappes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s