Abrikozenbroodjes

Voor de brunch op 2e Kerstdag had ik o.a. abrikozenbroodjes gemaakt, wat ontzettend makkelijk is, je kan het bijna geen recept noemen.

Voor ongeveer 15 kleine broodjes gebruik je een blikje croissantdeeg, 6 eetlepels abrikozenjam en 3 eetlepels amandelschaafsel. Ik gebruik altijd de jam van Fiordifrutta, deze is zonder geraffineerde suiker en mag eigenlijk geen jam heten maar vruchtenspread.

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Snijd het croissantdeeg door op de verticale lijnen en niet op de diagonale lijnen, je krijgt dus 3 stukken deeg. Besmeer elk stuk met 2 eetlepels abrikozenspread en bestrooi dit met het amandelschaafsel. Rol het deeg nu strak op en snijd het met een scherp mes in 5 broodjes, die je daarna rechtop op bakpapier of in een ovenschaal zet (niet te dicht op elkaar). Bak ze 10-12 minuten in de oven.

Voor de liefhebbers kan je ze nog bestrooien met wat poedersuiker. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken, maar ze zagen er leuk uit en vielen bij iedereen in de smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s