Hoge Veluwe

Na de drukke kerstdagen zijn we een paar dagen naar Rheden geweest. We verbleven in het Sandton Hotel de Roskam dankzij de bonnen die we voor ons 40-jarig huwelijk hadden gekregen. Donderdagmiddag hebben we eerst een wandeling gemaakt bij de Posbank, het was prachtig zonnig weer, wel stond er een koude wind.

‘ s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij restaurant De Ruif waar we kozen voor wat wildgerechten, Aat had zwijnsrollade en ik zwijnmedaillons, allebei erg lekker.

De volgende ochtend genoten we eerst van een heerlijk uitgebreid ontbijt en daarna vertrokken we naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Eerst moesten we krabben omdat het had gevroren.

We parkeerden de auto bij de ingang Hoenderloo en hebben een wandelpad gevolgd naar het bezoekerscentrum, het was heel rustig en koud, de plassen waren bevroren en tot vlakbij het centrum kwamen we niemand tegen.

Na wat souvenirtjes te hebben gekocht liepen we verder naar het Kröller-Müllermuseum waar we eerst hebben geluncht en daarna een groot deel van de collectie hebben bekeken. Vanwege mijn rug moest ik wel diverse keren gaan zitten maar ik heb toch nog veel moois kunnen zien. Helaas was het inmiddels gaan regenen wat langzaamaan overging in sneeuw. We besloten eerst nog het Museonder te bezoeken en liepen daarna door een sprookjesachtige wereld terug naar de auto. Mijn broek was doorweekt wat erg koud aanvoelde, maar na een warme douche en droge kleren in het hotel was dat snel vergeten. ’s Avonds zijn we wezen eten bij restaurant De Liefde in Doesburg, waar we deze keer voor vegetarisch kozen na al dat vlees van de vorige dag. Hier hadden we geen spijt van, alles was even lekker en elk gerecht had een prachtige naam zoals Selene’s affectie, Allerliefste en Blind Date. Toen we terugreden naar het hotel was alle sneeuw al verdwenen en regende het. Na weer een uitgebreid ontbijt de volgende morgen zijn we naar huis gereden met een kleine omweg via Doetinchem. Helaas regende het de hele tijd dus hebben we geen wandeling meer gemaakt, bizar dat het de ene dag nog vroor en sneeuwde en op de terugweg liep de temperatuur op tot 12 graden!

Al met al was het een heerlijke korte vakantie waar we allebei erg van hebben genoten.

Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn er heel wat leuke dingen gebeurd zoals het feestje t.g.v. Aat zijn 65e verjaardag, ons 40-jarig huwelijksjubileum, een weekend naar Terschelling met alle kinderen, een lang weekend bij Derk en Natasha in München, diverse vakantie’s, de Kerstdagen met alle kinderen, Rosanne heeft een huis gekocht en net nog dit jaar Martijn en Yvonne ook, Lennert kreeg een leuke baan en Derk ging samenwonen met Natasha, het was voor ons allemaal een goed jaar.

Ik wens alle lezers een fijne jaarwisseling toe en een gelukkig en gezond 2018!

Een gedachte over “Hoge Veluwe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s