De Omloop 2015

Ook dit jaar wilde Aat de hele Omloop van 110 km lopen, alweer voor de 3e keer. Nog niet eerder was zulk mooi weer voorspeld, ’s nachts kon hij gewoon in korte broek blijven lopen. Vorig jaar had hij vanaf Stellendam met Willy gelopen en deze keer hadden ze afgesproken gelijk te beginnen, of ze de hele tocht bij elkaar zouden blijven zouden ze dan wel zien. Cor, de man van Willy, zou weer de route per auto volgen. Omdat ze hier niet vlakbij wonen had ik ze uitgenodigd eerst hier te komen eten. Half 7 vertrokken we naar het Diekhuus waar de start plaats vond. Hier was het al gezellig druk, natuurlijk weer veel bekenden gezien.CIMG0005

7 uur kon de meute starten met ongeveer 300 deelnemers. P1030916

Het is allemaal prima gegaan, vooral ’s nachts was prettig lopen vanwege de temperatuur, overdag werd het toch wel erg warm. Hier een paar foto’s die Aat onderweg gemaakt heeft.

Ook bij Oude Tonge kwam Cor langs, net als bij de meeste rusten.
CIMG0015

Zelf heb ik dit jaar voor de 30 km gekozen, die begon de volgende ochtend om 9 uur. Ik had me niet van tevoren ingeschreven, maar je kon je bij de start nog inschrijven. Op de website had ik al gelezen dat het in werkelijkheid 35 km was, dus daar kon ik me op instellen. P1030921

Ook wij vertrokken met prachtig weer. Al gauw vond ik aansluiting bij een groepje met o.a. Leen Stolk met wie ik een behoorlijk eind heb gelopen tot de eerste rust bij de Hoek van Sint Jaepe. Vanaf hier ging Leen met zijn maat wat sneller en heb ik de rest van de tocht gelopen met Hanneke, erg gezellig. Als je zo samen loopt te praten ben je voor je het weet weer een heel stuk verder en het is ook veel leuker dan alleen.

Toen we bij Stad a/h Haringvliet aankwamen belde ik Aat om te vragen waar zij waren en toen kwamen hij en Willy net aanlopen, wat toevallig. Hier zit ik met Hanneke en Willy.CIMG0023

Willy en Aat bleven maar heel even zitten maar omdat zij er al ruim 100 km op hadden zitten en wij nog betrekkelijk “fris” waren haalden we hen al gauw weer in.P1030929

Altijd leuk, zo langs het water:P1030927

Bij de finish heb ik natuurlijk even gewacht, wij waren 15.12 binnen en zij 15.16, een geweldige prestatie! Mijn teller stond bij de finish op 36,3, natuurlijk was ik wel moe maar het was me toch erg meegevallen, zeker gezien de hitte. Gelukkig waren er genoeg verzorgingsposten onderweg waar je ook je waterflesje bij kon vullen en natuurlijk was er overal wel wat te eten, een pannenkoek, een broodje, fruit, snoep, wat je maar wilde. Zelf had ik mijn eigen koek meegenomen zonder suiker, maar er waren genoeg liefhebbers voor al het lekkers. P1030934 (Gewijzigd)Aat ging natuurlijk al vroeg naar bed, maar vanmorgen had hij bijna nergens last van, alleen een beetje stijf. Vanmiddag zijn we zelfs weer een rondje gaan lopen, jammer dat het inmiddels is gaan regenen. Even voor de statistiek: Er waren 38 uitvallers van de 296 bij de 110 km en 3 uitvallers van de 108 bij de 30 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s