Weer thuis van vakantie

Eindelijk weer eens een bericht op mijn weblog. We hebben een heerlijke (en actieve!) vakantie gehad in Frankrijk en in Limburg en zijn afgelopen maandag weer thuis gekomen. Ons eerste verblijf van 2 nachten was in Osmoy -Saint-Valery, vlakbij Dieppe, in de chambre d’hôte Au jardin d’Yvette van Els en Joël, hier op de foto:CIMG0009

Joël is kok en kan heerlijk koken, we kwamen niets tekort. De volgende dag hebben we een deel van een lange afstandspad gelopen bij de kust vanaf Dieppe, totaal zo’n 17 km.

Het was lekker wandelweer, vooral ’s middags werd het behoorlijk warm. Omdat we niets konden vinden hebben we noodgedwongen bij een snackbar bij een camping een tosti zitten eten, helaas was die van mij van buiten zwart en van binnen nog half bevroren. Daarna hebben we altijd zelf brood meegenomen, zodat we in geval van nood in ieder geval iets lekkers hadden. Zaterdags vertrokken we naar ons volgende adres, Osmanville in Normandië. Natuurlijk eerst over de Pont de Normandie, waar we wel een tijdje in de file stonden bij de automaten, gelukkig hoefden we deze dag niet zo ver te rijden, ongeveer 250 km, zodat we al vroeg in ons huisje waren.

Deze keer zaten we bij de fam. de Haan, een Fries gezin dat hier al jaren een boerderij met koeien runt en tevens enkele gîtes verhuurt.CIMG0077

CIMG0058

We hadden een zeer ruime gîte met een eigen terrasje aan de achterkant en een flinke keuken van alle gemakken voorzien, zelfs een vaatwasser!

Dit was ons uitzicht aan de achterkant.
CIMG0061

Vanuit de gîte kon je prachtige wandelingen maken en in Isigny wat een paar kilometer verderop lag kon je alle boodschappen doen.

Helaas was het niet alle dagen mooi weer om buiten te zitten, maar binnen konden we ons ook prima vermaken met een boekje, puzzeltje en handwerkje. Om te wandelen was de temperatuur trouwens ideaal.

Op zondag zijn we naar het Maison du Parc geweest in Saint-Côme-du-Mont. Eerst hebben we het museum bekeken omdat het nogal hard regende, er werd ook een film vertoond en er was een leuk winkeltje. Daarna hebben we toch de wandeling door het park gemaakt van 7 km, helaas begon het toen weer hard te regenen en kwamen we druipnat terug. Op verschillende plaatsen waren observatiehutjes voor de vogels.

Op maandag hebben we het Utah Beach landingsmuseum bezocht, een indrukwekkend en mooi museum.

Buiten het museum was één tentje waar je wat kon drinken, we betaalden hier € 4,00 voor een kopje thee!

De dag erna hebben we een flinke wandeling gemaakt van 29 km, vanuit Isigny binnendoor naar Grancamp-Maisy en helemaal langs de kust weer terug. Op de heenweg zagen we eerst een ijsvogel en later nog enkele hertjes, helaas waren ze te snel verdwenen om een foto te maken. Op de terugweg zagen we een heleboel trekkers met karren erachter die vanwege eb heel ver over het zand reden naar de oesterbanken.CIMG0016

CIMG0035

P1030775

 

 

 

 

 

Later deze week volgt het tweede verslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s