B(l)oeiende quilts

Gistermiddag zijn we met z’n vijven naar Goes geweest voor de tentoonstelling “B(l)oeiende quilts”. Eerst hebben we de Grote Kerk bezocht waar ook een quilttentoonstelling was en waar de tipi-tent van Petra de Haas stond. Toevallig zaten net twee leden van onze quiltgroep achter de balie en kwam er ook nog één voor de tentoonstelling. Van onze groep hingen ook de postzegelquilts in de kerk.P1030672 (Gewijzigd)

De quilt links herkende ik al van het weblog van Nienke Smit, leuk om hem in het echt te zien.P1030679 (Gewijzigd (2))

Daarna gingen we naar het Historisch Museum tegenover de kerk waar een gedeelte van de wedstrijdquilts hangt. De rest hangt in het Fruitteeltmuseum in Kapelle, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Het Historisch Museum is ook erg leuk om te bekijken zodat we daar een aardig tijdje gebleven zijn.

Er hangen erg mooie quilts, veel quilts zijn intensief doorgestikt en vaak is gebruik gemaakt van zelf geverfde lappen. Ik laat niet de hele quilts zien, maar hier een kleine collage van wat detailfoto’s, o.a. van onze “eigen” Evelyn Bol en Sary Maas. De quilts zijn allemaal dezelfde maat wat een rustig beeld geeft.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s