Pompoenhummus

Pompoen is zo heerlijk veelzijdig en lekker groot, dus als ik b.v. soep maak houd ik altijd wel wat pompoen over. Gisteren maakte ik deze heerlijke pompoenhummus.P1030063

200 gram pompoen, 125 gram kikkererwten uit blik, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel gehakte rozemarijn, beetje citroensap, snufje chilipoeder of cayennepeper, zeezout.

Kook eerst de stukjes pompoen in 10 minuten gaar. Doe ze daarna met de overige ingrediënten in een blender of pureer ze met de staafmixer. Proef of er nog wat zout of kruiden bij moet. De hummus is heerlijk op zelfgemaakte pitachips of een toastje of gewoon op een boterham, eventueel aangevuld met wat tomaat of komkommer. Voor de pitachips heb ik een volkoren pitabroodje doorgesneden zodat ik twee rondjes had en elk deel in 6 driehoekjes gesneden. Meng wat citroensap met olijfolie en chilipoeder en eventueel wat zout en haal hier de driehoekjes door. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif ze ongeveer 12 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Na het afkoelen worden ze heerlijk knapperig. Ze zijn zo ook al erg lekker maar met de pompoenhummus erop blijf je ervan eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s