Monchou taartje

Wij eten al een tijdje zonder geraffineerde suikers, maar ik wil toch wel eens een lekker taartje maken, op de site van Voedzo vond ik een heerlijk monchou taartje. Ik heb het een beetje aangepast omdat dit ook lactosevrij was en dat van mij niet hoeft en ik heb ook maar de helft van alles genomen in een kleine springvorm.P1020571

Hieronder hoe ik het heb gedaan:

Smelt 25 gram kokosolie en roer hier 90 gram suikervrije aardbeienjam door (Fiordifrutta). Maak kruimels van 120 gram suikervrije volkorenkoekjes en meng deze door het mengsel. Druk dit in een springvorm en laat een tijdje hard worden in de koelkast. Voor de vulling een pakje monchou mengen met 50 gram honing en een eetlepel kokosbloesemsuiker, het is handig om de monchou een uurtje van te voren uit de koelkast te halen, dan mengt het beter. Sla 125 ml slagroom stijf en meng dit voorzichtig met een theelepel vanille-extract door het monchou mengsel. Verdeel dit over de taartbodem, bestrijk het met nog wat jam en fruit, ik heb diepvriesfruit gebruikt. Smullen maar, wij vonden het superlekker.P1020572

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s