Op avontuur met het openbaar vervoer

Laat een vrouw van 60 (ik dus) die nooit met het openbaar vervoer reist nu eens van Middelharnis naar Utrecht en weer terug reizen met de bus, metro en trein, een waar avontuur. Eerst mijn ov-chipkaart opladen, maar nu is hij nog niet geactiveerd voor de trein, dat moet later dus op het station. In de bus haal ik de ov-kaart te snel langs de kaartlezer, opnieuw dus, je moet hem even stilhouden, bij de metro goed gedaan, maar waarom gaat het poortje niet open? Als linkshandige wil ik rechts van de kaartlezer er door, maar dat moet natuurlijk links, weer een hindernis overwonnen. Gelukkig is Rosanne alvast van Utrecht naar Rotterdam gereisd en reist verder met me mee, dat levert ook nog eens korting op in de trein. P1020021

Eerst even wat drinken op het station, wat is dat station mooi geworden!P1020023

Nu mijn kaart activeren voor de trein en er gelijk nog wat extra geld opzetten, ook dat lukt en voor we het weten zijn we al in Utrecht. Natuurlijk niet vergeten uit te checken en weer in en uitchecken in de bus. Hèhè, dat zit erop, eigenlijk best handig alles met één kaart.

’s Middags hebben we een bezoek gebracht aan de botanische tuinen en het was gelukkig ook nog aardig weer.

’s Avonds heerlijk gegeten uit de Hello Fresh Box van Rosanne en de volgende dag zijn we na een lekker ontbijt met pannenkoekjes naar de stad gelopen. Een paar leuke winkels bezocht, lekker geluncht bij Barbeton en toen was het weer tijd om op de trein te stappen. Deze keer ging alles van een leien dakje en was ik binnen 2 uur weer thuis. Bij het uitchecken hield ik de kaart eerst te hoog, maar gelukkig wees de vriendelijke buschauffeur me daarop. Helaas kreeg ik tijdens het kleine stukje lopen een enorme bui op mijn dak en kon ik me thuis eerst omkleden, maar voortaan kan ik gerust met het openbaar vervoer reizen, dan moet ik daar natuurlijk niet te lang mee wachten, anders ben ik weer vergeten hoe het werkt, haha.

5 gedachtes over “Op avontuur met het openbaar vervoer

  1. Nadat je van de zenuwen heel de week niet hebt kunnen slapen zie je er best ontspannen uit. Maar naar Hoofddorp vind ik nou net weer iets overdreven, dan moet ze overstappen en dat heeft Janny nog niet geoefend.
    Maar in ieder geval was je op tijd terug om Aat uit te zwaaien

    Like

  2. Pingback: Janny’s hobbylog | Falkon walk 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s