Pinksterweekend

Het Pinksterweekend konden we logeren in het huis van broer Jan, die zelf met vakantie was. We hebben het ontzettend getroffen met het weer, ideaal om te wandelen en daarna lekker in de tuin te zitten. Zaterdagochtend hebben we eerst wat gewinkeld en ’s middags hebben we 2 kerkjes bezocht in het kader van “Feest van de Geest”. In het kerkje in Koekange P1010496 (Gewijzigd)

had Wia een installatie gemaakt met als titel “het geluid van de windvlaag”, deze was gemaakt van zand, heel mooi om te zien.P1010492

Ze had mallen in diverse maten gemaakt en hiermee bladeren van zand op de vloer aangebracht, zowel op de vloerbedekking als op de stenen vloer.

Wia is via Aat familie en omdat ze wist dat we zouden komen was ze zelf ook aanwezig in het kerkje, zodat ze nog wat uitleg kon geven.

P1010494

Daarna hebben we nog een kerk in Ruinerwold bezocht waar Yvonne Casander veel schilderijen had hangen en een installatie van een 12 apostelenboom. Deze had ze gemaakt met als inspiratiebron de echte 12 Apostelenboom die in de tuin van de pastorie staat. Dit is een boom die gevormd is door 12 rode beuken en al ongeveer 200 jaar oud is.

Zelf was ze ook net in de kerk en kon ons nog wat vertellen over de boom.

 

P1010501

Zondag hebben we een 25 km tocht gelopen bij Rolde, de Hannekemaaierstocht. Het was een leuke afwisselende tocht, er was wel regen opgegeven maar dat begon gelukkig pas toen we er bijna waren en later werd het weer prachtig weer.

Maandagochtend hebben we nog een paar kleine routes gelopen bij Odoorn en zijn we op de uitkijktoren geklommen bij Poolshoogte.P1010519

Van hieruit kon je heel ver alle kanten op kijken. Omdat er slecht weer voorspeld werd wilden we niet al te laat naar huis gaan, dus reden we rond 2 uur weg. Wel zijn we nog even naar Coevorden geweest waar neef Arien een ijssalon heeft, La Dolce, waar we natuurlijk een lekker ijsje hebben gegeten.P1010524

P1010525 (Gewijzigd)

Daarna snel naar de auto want het begon hard te regenen en de temperatuur daalde wel 10 graden. Gelukkig duurde de bui niet lang en werd het ook weer warmer, even na 6 uur waren we weer thuis na een zeer geslaagd weekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s