Zero plastic week

Dochter Rosanne vroeg me om mee te doen aan Zero plastic week, wat inhoudt dat je een week lang geen plastic koopt en dat is moeilijker dan het lijkt. Zelf schrijft ze hier ook over op haar weblog. Maandag was een makkelijke dag omdat de winkels dicht waren, het enige wat ik toen gekocht heb is een kopje thee en een ijscoupe, de thee kwam in een aardewerken kopje en het ijs in glas. Gisteren heb ik mijn boodschappen erop aangepast, groente die je zo in je winkelwagen kan leggen zonder plastic zakje en olijven in een potje i.p.v. in een plastic bakje. Verder had ik nog wat dingen op voorraad.P1010527 (Gewijzigd)

Vandaag heb ik boodschappen bij de Ekoshop gedaan waar papieren zakken liggen voor de groente, handig. Broodbeleg wordt al wat lastiger, we eten ook al zo weinig mogelijk suiker, maar een avocado op brood met wat citroensap en peper en zout smaakte ook prima, evenals de kaas van de markt. Je moet je fantasie gebruiken, maar dan kom je best ver, ik maak b.v. vaak hummus of witte bonenspread en bij de Ekoshop zag ik een potje rode bietenspread, ik ben benieuwd hoe het smaakt. Ook ons brood bakken we bijna allemaal zelf.P1010529

Ook op de televisie is er aandacht voor, b.v. in Kassa groen, deze week van dinsdag t/m donderdag op Nederland 2. Gisteravond was er een mevrouw met 3 kinderen aan het woord die praktisch geen afval heeft, heel knap. Ook is er een weblog met allemaal tips om zo weinig mogelijk afval te krijgen, o.a. door het gebruik van katoenen zakjes voor brood, noten enz.

Ik vind het leuk om het zo eens een week te proberen, maar ik denk niet dat ik het langer vol kan houden, denk maar eens aan w.c.papier, papieren zakdoekjes, shampoo, enz. enz., het is bijna niet te doen.

Zelfs de post die vandaag kwam was niet in gewoon plastic verpakt, maar in een composteerbare kunststof verpakking, dus tot zover gaat het goed.P1010530 (Gewijzigd)

 

Een gedachte over “Zero plastic week

  1. Goed zo moedertje, goed bezig! Mag ik je toch teleurstellen? Die dop op het yoghurtpak… En, wat ik zelf ook niet wist, in de conservenblikjes schijnt een plastic laagje te zitten. Onzichtbare schade dus! Het is best lastig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s