Tulpentocht

Gisteren werd voor de 3e keer de tulpentocht gehouden op Goeree-Overflakkee en deze keer kon je ook kiezen voor 40 km, wat wij dan ook gedaan hebben. Het was een thuiswedstrijd, we konden op de fiets naar de start wat ook wel eens fijn is. Na het startschot van de burgemeester even na 8 uur konden we vertrekken voor de 25 en 40 km. De overige afstanden, 10 en 17 km, begonnen wat later. Hier staat onze burgemeester tussen 2 organisatoren van de tocht.CIMG0010

Het weer was prima om te wandelen, in het begin nog een beetje fris en ik heb ook bijna de hele tocht mijn jas aangehouden vanwege de wind, we liepen bijna constant onbeschut, maar er is geen regendruppel gevallen. Via de haven van Middelharnis liepen we een stuk door de polder.P1010204

P1010209 (Gewijzigd)

Overal zagen we schapen met hun lammetjes in de wei.P1010206

De eerste rust was na ongeveer 13 km in het Streekmuseum in Sommelsdijk, waar je koffie of thee kon drinken. Helaas waren er niet veel zitplaatsen dus hebben we hier alleen maar even gestaan, daarna naar garage Knöps waar we onthaald werden met vrolijke muziek. CIMG0027 (Gewijzigd)

Hier zijn we gelijk doorgelopen, we dachten bij de volgende rust te gaan zitten, helaas was die pas op 30 km! Toen waren we wel aan onze rust toe, lekker een kopje thee gedronken en onze boterhammen gegeten in de manege. Vandaar liepen we naar het haventje van Stad a/h Haringvliet waar we een lekkere pannenkoek kregen, o.a. gebakken door Astrid van de Quiltkring. P1010228 (Gewijzigd)

Tegen half 4 waren we weer bij de atletiekvereniging aangeland waar we te horen kregen dat er in totaal 520 deelnemers waren waarvan zo’n 50 voor de 40 km, een mooi resultaat. En natuurlijk waren er tulpen te zien onderweg in allerlei kleuren, al waren er ook al heel wat gekopt na het mooie weer van de afgelopen tijd.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s