Soep van zoete aardappelen

Vorige week een heerlijk soepje gegeten van zoete aardappelen, je zou dit ook kunnen maken met pompoen.

Schil 400 gram zoete aardappelen en snijd ze klein, schil 1 stukje gemberwortel en snijd dit heel klein. Pel 1 ui en 1 teentje knoflook en snijd deze fijn. Snijd een half rood pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn, hak 1 stengel citroengras fijn. Verhit 1 eetlepel kokosolie of olijfolie en bak de ui, knoflook, gember, peer en citroengras met 1 theelepel komijnzaad ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk hier 3,5 dl groentebouillon bij en laat alles ongeveer 20 minuten koken. Voeg dan 1,5 dl kokosmelk toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat fijngeknipte korianderblaadjes.P1010158

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s