60

Gisteren werd ik 60 en dat vond ik wel een feestje waard! Vrijdag zijn we met de kinderen uit eten geweest bij “de Machinist” in Rotterdam, een leuk restaurant gevestigd in de oude machinistenschool en gisteren heb ik het met de rest van de familie gevierd. Het was een gezellige dag waarbij ik weer flink verwend werd, o.a. met een fototoestel, eau de toilette, een bon voor een massage en dit mooie boek:P1010298 (Gewijzigd)

Ik had met hulp van Aat en Lennert heel wat hapjes gemaakt en salade’s en hartige taarten voor het eten, alles viel prima in de smaak. Hierbij het recept van de quinoasalade, rechts op de foto, het leuke slabestek was ook een cadeau.foto

Kook 300 gram quinoa gaar en meng er een eetlepel olijfolie doorheen, laat afkoelen. Snijd een geschilde komkommer in blokjes evenals een rijpe mango en snijd een paar bosuitjes in ringetjes, meng dit alles door de afgekoelde quinoa. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap + wat rasp, 2 teentjes knoflook geperst, 1 fijngehakt sjalotje, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel komijn, peper en zout, 1,5 theelepel honing en 1 zeer fijn gesneden rode peper. Giet de dressing over de salade en laat dit een tijdje intrekken, proef op smaak en voeg eventueel nog wat citroensap en/of olijfolie toe. Schep vlak voor het serveren wat fijngesneden verse koriander erdoor en strooi er 75 gram verkruimelde feta en 50 gram geschaafde amandelen over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s