Verven met een bloempapje

Van de bibliotheek van het Quiltersgilde heb ik het boek “Art Cloth” van Jane Dunnewold geleend, waarin allerlei technieken staan om je stof te bewerken, b.v. met stempels, thermofax screens enz. Mij leek het wel leuk om de volgende techniek uit te proberen: stof verven waarbij je een bloempapje gebruikt om delen af te dekken zodat die niet geverfd worden. Allereerst maak je een papje van gelijke delen bloem en water, dit smeer je met behulp van een grote kwast of een rakel op een lap stof die je aan 1 kant gespeld hebt op b.v. een stuk molton. P1010174

Je kan nu figuren maken met een cocktailprikker, zoals rondjes of letters. Speld de lap ook aan de andere kant vast op de ondergrond en laat hem minstens 24 uur drogen. Hierna de stof kreuken zodat er allemaal barstjes komen in de bovenlaag, dan breng je de textielverf erop aan, eventueel wat verdund met water. Zorg dat de verf goed doordringt in de barstjes.P1010176

Nu de stof weer zo’n 24 uur laten drogen. Dan laat je het 10 minuten weken in koud water waarna je zoveel mogelijk van de bloem eraf probeert te krijgen. Tenslotte de lappen goed wassen, laten drogen en strijken. Dit is het resultaat:

Je kan nu de stof nog verder bewerken, eventueel in een verfbadje of met stempels e.d.

2 gedachtes over “Verven met een bloempapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s