Quinoa met zwarte bonen

Het is al een tijdje mooi weer, dat betekent dat ik niet veel in mijn hobbykamer zit en als ik er ben werk ik aan de quilt voor Lisa, weinig nieuws dus te melden. Vandaar deze keer weer eens een recept via Rosanne, maar wel een beetje aangepast.

Ik heb de volgende hoeveelheden gebruikt voor z’n tweeën maar had best aardig wat over:

150 gram quinoa, olie, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1/2 eetlepel chilipoeder, 1/2 eetlepel komijnpoeder, 1/2 blik tomatenblokjes, 1 blikje zwarte bonen, 1 paprika (maakt niet uit welke kleur) in stukjes, 1/2 courgette in stukjes, 1 eetlepel jalapeñopepertjes in stukjes, 1/2 theelepel oregano, 1 blikje maïs, zout en peper, 1/2 bosje koriander, zure room en limoensap.

Kook eerst de quinoa gaar in 300 ml water, dat duurt ongeveer 15 minuten. Verhit een eetlepel olie in een pan, fruit de ui, voeg dan de knoflook en chili- en komijnpoeder toe, laat dit even meebakken en voeg daarna de tomaten, zwarte bonen, paprika, courgette, jalapeñopeper, oregano, zout en peper toe, breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg dan de quinoa en het blikje maïs toe en laat het nog even sudderen. Strooi er bij het opdienen gehakte koriander over, een lepeltje zure room en eventueel wat limoensap. Ik had nog een beetje citroensaus over van de preikoekjes met limoensaus uit het boek van Yotam Ottolenghi en dat smaakte er ook prima bij. Klop voor deze saus 50 gram Griekse yoghurt, 50 gram zure room, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel citroensaus, 1,5 eetlepel olijfolie, een snufje zout, 10 gram fijngesneden bladpeterselie en 15 gram fijngesneden korianderblad in een foodprocessor door elkaar, zo krijg je een heerlijk fris sausje. Wij vonden het gerecht heel erg lekker.

Ik heb helaas geen foto van het gerecht met quinoa maar wel van de preikoekjes, die staan in het boek Plenty en smaakten ook prima.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s