Genieten

van het mooie weer, dat is wat ik de laatste dagen doe en daarom wordt er niet genaaid. Zaterdag was het te winderig om buiten te zitten, we hadden toen ons gezamenlijk verjaardagsfeest, maar de dagen daarna kon dit volop. We hebben gewandeld, in het zonnetje gezeten, wat onkruid verwijderd enz. Voor het feestje had ik allerlei Italiaanse hapjes gemaakt en ook het eten was Italiaans met o.a. gehaktballetjes in tomatensaus, varkenshaas met salie en rauwe ham, aardappeltjes uit de oven, spaghetti, kip met Parmezaankorst, salade met tomaten en witte bonen, enz. 

Het recept van de kip komt van Donna Hay: Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd 400 gram kipfilet in ongeveer 8 stukken en leg deze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Meng 70 gram vers broodkruim met 20 gram Parmezaanse kaas en 30 gram gesmolten boter en bedek de kip met dit mengsel. Bak 10 tot 15 minuten tot de kip gaar is en het broodkruim goudbruin. Serveer evt. met partjes citroen.

Voor bij de koffie had ik een citroen-monchoutaart gemaakt naar een recept van Judith. Ik heb het recept wel wat aangepast, 500 gram monchou en 500 ml slagroom vond ik wel erg veel, ik heb 300 gram monchou gebruikt en 250 ml slagroom en geen eiwit en ook wat minder lemon curd, daarom is hij niet zo hoog geworden. De taart is heerlijk fris maar ook vrij machtig. 

Tot slot nog een foto van de tulpen tussen de kruiden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s