Textielboekje

Mijn textielboekje is af. Ik had nog een lapje liggen van een ecoprint workshop, versierd met borduursteken en deze heb ik voor de omslag gebruikt. De laatste paar bladzijden:

De vlinder is een sunprint die ik uitgeknipt heb en op een ondergrond genaaid, de laatste bladzijde is gepuncht en geborduurd. Alle bladzijden heb ik met de festonsteek op elkaar genaaid. De voor- en achterkant van de omslag:

Ik vond het heel leuk om de bladzijden te maken, maar ik moet nog een beetje wennen aan het resultaat, de randen rafelen nogal en het is niet echt strak. Ik ben gewend om mijn quilts altijd netjes strak af te werken, dus dit is heel wat anders. Misschien dat ik nog een boekje maak en de randen dan eerst afwerk, hoewel het toch ook een bepaalde charme heeft.

Het is wel heel leuk om diverse technieken uit te proberen, de bladzijden zijn niet zo groot, ongeveer 15×20 cm.

2 gedachtes over “Textielboekje

  1. Dini Verkuil

    Ik vind het boekje er leuk uitzien. Ik snap je gevoel over de strakke afwerking, ik had dat bij de Stitch Camp. Toen ik daar eenmaal overheen was gestapt, ging het vanzelf. Groet, Dientje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s