Nat weekend

Zaterdag is het hier geen minuut droog geweest, we zijn dan ook niet wezen wandelen. Een beetje regen vind ik niet erg, maar om nou de hele tijd in de regen te lopen gaat me te ver. Gistermiddag zijn we in het bos wezen wandelen, daar hadden we geen last van de harde wind.

Gelukkig hoef ik me niet te vervelen op zulke natte dagen, handwerken, puzzelen, lezen, enz. Ook vind ik het dan altijd fijn om wat uitgebreider te koken. Gisteren hadden we weer twee gerechten van Ottolenghi, gekruide pilaf met paddenstoelen en pompoen met sinaasappelolie.

De pilav had ik al vaker gemaakt, maar pompoen op deze manier was de eerste keer, voor herhaling vatbaar! De combinatie van pompoen, pecorino kaas, sinaasappel en dressing was heerlijk. Je moet wel op tijd beginnen met deze gerechten want de pilav moet lang in de oven en de sinaasappelolie moet een tijdje trekken.

In het tijdschrift Lekker Weten van Ekoplaza stond een recept voor een omgekeerde sinaasappelcake. Omdat ik nog een sinaasappel over had heb ik het recept door drieën gedeeld en een klein cakeje gemaakt in mijn kleinste springvorm (15 cm). Dit leverde een heerlijk toetje op en de rest kunnen we bij de koffie/thee opeten.

Ik had geen vanilleyoghurt en heb daarom gewone yoghurt gebruikt en een beetje vanille-extract en wij gebruiken geen geraffineerde suiker maar palmsuiker. Lekker met een beetje slagroom of crème fraîche.

2 gedachtes over “Nat weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s