Trage tocht Arnhem-Noord

Aat wilde wel weer eens een lange tocht doen van 40 km, maar dat vind ik te ver. Gelukkig wilde jongste zoon wel mee, dus is Aat gisteravond al naar Utrecht vertrokken. Vanmorgen naar Bussum voor de Gooi- en Eemlandtocht. De start was om 8.00 uur vanmorgen en rond 16.00 uur vanmiddag waren ze bij de finish.

Zelf heb ik met zus Lia uit Utrecht de trage tocht Arnhem-Noord van 15 km gelopen. Wat een mooie tocht is dat, zeker nu met al die herfstkleuren en een lekker zonnetje erbij!

Vanaf het station liepen we naar het Sonsbeekpark en kwamen we langs kasteel Zypendaal.

Daarna over de glooiende randen langs beekdal, bos en open velden en door de dennenbossen van voormalig landgoed Schaarsbergen. We hebben echt lopen genieten van alle mooie lanen en wat was het heerlijk weer.

We hebben een paar keer op een bankje gezeten en de jas kon zelfs uit.

Verder liepen we over de glooiende landgoederen Warnsborn, Vijverberg, Lichtenbeek, Boschveld en Mariëndaal, langs heideveldjes, graslanden, beukenlanen en beekjes. Op landgoed Boschveld passeerden we een theekoepel en op landgoed Mariëndaal wandelden we door “de Groene Bedstee¨, een berceau. Hier waren Aat en ik vorig jaar een keer langs gekomen tijdens een tocht vanuit Oosterbeek, maar nu liepen we er echt door.

Er staan aan weerszijden bomen die aan de bovenkant met elkaar verbonden zijn, vroeger speciaal aangelegd voor dames van adel, zodat ze in de schaduw van de bomen konden genieten van de buitenlucht zonder bruin te kleuren. Het laatste stukje liep langs het spoor in Arnhem, waarna Lia de trein naar Utrecht nam en ik de bus naar Doesburg.

2 gedachtes over “Trage tocht Arnhem-Noord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s