Zoet en pittig

Zaterdag hadden we vrienden op bezoek uit Vlaardingen en zij brachten ijzerkoekjes mee, een typische Vlaardingse lekkernij. Ze worden op een geruite ijzeren plaat gebakken, ze smaakten prima, maar deden ons erg denken aan kruukplaetjes, een Flakkeese lekkernij. Deze worden in de koekenpan gebakken, maar de ingrediënten zijn praktisch hetzelfde.

Mijn moeder maakte ze regelmatig en één van onze kinderen trakteerde er graag mee op school.

Vanmiddag waren we bij een kennis hier in Doesburg die allerlei soorten pepers en paprika’s kweekt in de tuin en een klein kasje. Van zoet tot zeer heet, ze had wel eens 18 verschillende soorten! Ze maakt er van alles mee, van sambal en chilisaus tot zalf (een soort tijgerbalsem) of ze droogt en vermaalt ze tot poeder. Natuurlijk kregen we diverse soorten mee, gelukkig heeft ze de namen er bij gezet en of ze zacht van smaak zijn of juist pittig, wel handig voor de juiste dosering.

3 gedachtes over “Zoet en pittig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s