Brood in de pan

Vandaag was het een natte dag met aan het eind nog een lekker zonnetje. Vanmorgen zijn we eerst naar Arnhem geweest, naar de open dag voor vrijwilligers en donateurs van de Voedselbank. Aat is vrijwilliger hier in Doesburg en in Arnhem is het distributiecentrum. Het was leuk en interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken voordat de levensmiddelen bij de mensen zijn die het nodig hebben, het is een geweldige organisatie met alleen vrijwilligers.

Op internet kwam ik een recept tegen van no knead bread, je hoeft het deeg dus niet te kneden, maar het moet wel lang rijzen. Gistermiddag heb ik het deeg gemaakt en vanmiddag het brood gebakken in een gietijzeren pan in de oven, met bakpapier zodat je het brood er later makkelijk uit kunt tillen.

We hebben het geproefd met geklopte feta en geroosterde tomaatjes en het smaakte prima. Voor de geklopte feta heb ik 100 gram feta met 75 gram ricotta en een klein teentje knoflook tot een smeersel gemaakt in het bakje van de staafmixer. Daarna uitgespreid op een bordje, wat olijfolie erover en de geroosterde tomaatjes (20 minuten op 180 graden met wat honing en olijfolie in de oven), peper en verse basilicum. Samen met het brood een heerlijk voorafje, er is nog genoeg over voor een volgende keer.

Aan het eind van de middag klaarde het dus op en hebben we nog een klein rondje gelopen, de bomen gaan nu echt verkleuren.

3 gedachtes over “Brood in de pan

  1. Dini Verkuil

    Het brood ziet er heerlijk uit. Vroeger veel brood gebakken, doe het bijna niet meer. Misschien moet ik deze ook eens maken. En de geklopte Feta lijkt me ook top. Groet, Dientje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s