Wandeling Purmer- en Ilperland

Oudste zoon Martijn vroeg of we zin hadden om naar Amsterdam te komen voor een wandeltocht. Dat wilden we wel en gisteren zijn we erheen gereden. ’s Avonds zijn we uit eten geweest bij Semai, een Ethiopisch restaurant. Je krijgt hier geen bestek, maar je schept het vlees en de groente op met stukjes enjera, een soort opgerolde pannenkoekjes.

Het duurde even voordat het eten kwam, ze hadden net stroomstoring toen wij kwamen, maar gelukkig kwam het goed en alles smaakte prima. Vanmorgen hebben we de wandeltocht Purmer- en Ilperland gelopen, die met het extra stuk naar de vogelkijkhut ruim 18 km was.

Het eerste stuk liepen we langs het kanaal waar viswedstrijden bezig waren, even verderop liepen we door het Purmer- en Ilperland en ook nog een stukje door het Twiske, met overal weidse vergezichten.

Heel veel water.

We hadden heerlijk weer, af en toe wel veel wind, maar ook zon.

Het pontje bij Ilpendam.

We zijn nog even bij de vogelkijkhut wezen kijken, maar helaas, geen vogel te zien. Wel een prachtig gebied waar Martijn ook wel eens gaat kayakken.

Terug in Amsterdam nog wat gedronken en daarna zijn we weer naar huis gereden, na een gezellige dag.

Een gedachte over “Wandeling Purmer- en Ilperland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s