Warme dagen

Het lijkt de laatste dagen alleen over het warme weer te gaan, op tv, facebook, in de krant, enz. Nu is het ook erg warm, maar wat ben ik blij met ons huis. We hebben screens en de vloer wordt gekoeld, zodat het binnen zeker 12 graden koeler is dan buiten, heerlijk. Een heel verschil met vorig jaar toen de screens er nog niet waren en de lamellen. Als je nu op een flatje zit ben je niet te benijden. Gisteren zijn Lia en Arie een dagje geweest, ’s middags zijn we nog even naar Ellecom gereden en hebben een rondje in het bos gelopen.

Daarna hebben we buiten in de schaduw gezeten en ook buiten gegeten, een soort flammkuchen maar dan met bladerdeeg en een heerlijke salade, jawel alweer uit mijn nieuwe boek van Ottolenghi.

Vandaag ben ik zoveel mogelijk binnen gebleven, hopelijk is het vanavond wat afgekoeld en kunnen we nog een rondje lopen. Ik ben weer lekker bezig geweest met de gelli plate en heb 8 kaarten gemaakt. Eerst een vrolijke ondergrond gemaakt en daarna donkere verf op de gelli plate, bloemen er op gelegd die ik zelf geknipt had en opnieuw afgedrukt.

Ik had nog wat restjes verf staan voor sun printen en heb deze opgemaakt, een paar stencils gebruikt, elastiekjes en veertjes en in het zonnetje gelegd. Ik denk dat de stof in 10 minuten droog was! Vooral de stencils maakten mooie scherpe afdrukken. Nu nog wat borduursteken toevoegen en dan kunnen er weer kaarten van gemaakt worden.

3 gedachtes over “Warme dagen

  1. miekequilt

    Fijn dat koel was bij jullie. In ons appartement was het ook goed te doen hoor. Gewoon lekker lui naar de Tour gekeken. En geïnspireerd door jou, ook wat kaarten gemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s