Cannellinibonen

Vorige week had ik een blik kikkererwten nodig, maar ik greep verkeerd in de voorraadkast en maakte per ongeluk een blik cannellinibonen open. Alsnog het recept met de kikkererwten gemaakt en de bonen voor een andere keer bewaard. Eerst een lekker recept opgezocht en we hebben er heerlijk van gegeten, samen met gegrilde halloumi en een tomaten-courgetteschotel.

Doe de volgende ingrediënten in een pan: 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 chilipepertje, 1/2 eetlepel koriander, in smalle reepjes gesneden schil van een ingemaakte citroen, 1 theelepel tijm, 2 takjes rozemarijn, 1 eetlepel tomatenpuree, wat grof zeezout en 45 ml olijfolie. Roer alles door elkaar en verhit het, laat 25 minuten zachtjes sudderen. Roer dan de inhoud van het blik cannellinibonen erdoor en laat alles nog eens 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud minstens een uur intrekken. Rasp een goed rijpe trostomaat en meng dit met grof zeezout en versgemalen peper. Schep dit voor het serveren door het bonenmengsel.

Wij vonden het een heerlijk bijgerecht, ook dit kwam weer uit het boek van Ottolenghi. Ik was vergeten een foto te maken, daarom de foto uit het boek, alleen gebruikte hij limabonen.

Ook de tomaten-courgetteschotel kwam uit dit boek en gisteren aten we de gebakken rijst in mediterrane stijl met ansjovis-citroendressing. De gerechten zijn niet moeilijk te maken, kosten soms wel wat tijd, maar zijn tot nu toe allemaal even lekker. Hij heeft wel een voorliefde voor veel knoflook en veel olijfolie, maar dat kan je makkelijk naar eigen smaak aanpassen. Voorlopig ben ik nog niet uitgekookt.

2 gedachtes over “Cannellinibonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s