Voorgerecht met courgette

Af en toe vind ik het leuk om een paar voorgerechten te combineren, we houden dan hapjesdag. Als we visite hebben kan ik echt uitpakken, maar als we met z’n tweetjes zijn hebben we aan 3 of 4 gerechtjes wel genoeg. Zondag maakte in een bonbon met courgette en ricotta, gegrilde paprika met geitenkaas en een couscoussalade met halloumi.

Voor twee bonbons maakte ik eerst een tomatensaus: fruit een fijngesneden sjalotje in wat olijfolie en voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook toe, dan 4 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en bak dit even aan. Voeg wat verse tijm of oregano toe en een halve eetlepel honing, zout en peper, en laat alles minstens een half uur pruttelen. Haal dan even de staafmixer door het mengsel.

Roer 1 eetlepel olijfolie en wat fijngesneden bieslook plus 1/4 theelepel citroenrasp door 100 gram ricotta en breng op smaak met peper en zout. Zet dit mengsel in de koelkast.

Schaaf dan lange plakken van een courgette, b.v. met de kaassschaaf. Bestrijk deze met olijfolie en peper en zout en bak ze in een koekenpan tot ze zacht zijn. Je hebt per bonbon 4 à 5 plakken nodig.

Leg de plakken courgette gekruist op elkaar, schep in het midden flink wat van de ricotta en vouw de plakken over de ricotta. Schep op elk bord een flinke lepel tomatensaus en leg de bonbon hierop. Strooi er nog wat peper over. Ik hield wel wat tomatensaus over, maar die smaakte ook prima door de pasta.

2 gedachtes over “Voorgerecht met courgette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s