Lapjes verven

Het wordt weer eens tijd om een quiltje te naaien, er zijn nog veel lege muren in huis. Natuurlijk heb ik niet genoeg stofjes in huis, haha, dus moest er geverfd worden. Donderdag heb ik een plan opgesteld en lapjes gescheurd en vrijdagmorgen kon er begonnen worden, hier staat alles klaar.

De lapjes heb ik genummerd met watervaste stift zodat ik kan zien wat ik gedaan heb. Ik heb 4 kleuren gebruikt: citrien, barnsteen, turquoise en azuriet + een heel klein beetje zwart. Helaas had ik van azuriet niet genoeg, zodat de laatste lapjes wat anders zijn dan bedoeld. Eerst heb ik een serie met citrien en turquoise geverfd in zakjes, hier na 10 minuten weer wat soda-oplossing en een nieuw lapje gedaan zodat ik twee series heb.

De rechter serie is wat lichter van kleur doordat die lapjes wat later toegevoegd zijn. Ik heb alles 4 uur in de rijstkoker gedaan, daarna kon het uitspoelen beginnen. Helaas kon ik nergens mijn potje kleurfixatie vinden, zodat ik wat vaker moest spoelen. Ik weet zeker dat ik nog een potje heb, maar waar het is? Vervolgens heb ik wat smallere lapjes in gradaties geverfd met barnsteen en azuriet, telkens in een andere verhouding.

Zo heb ik ook wat lichtere lapjes, die komen goed van pas voor luchten e.d.

Hier zie je de eerste lading in de rijstkoker en hier hangen de lapjes te drogen.

Aan het eind van de dag werd het wit buiten, maar het was niet genoeg om te gaan sneeuwverven, wie weet kan dat deze winter nog.

Tot slot heb ik de restjes verfoplossing over een paar lapjes gegooid met dit als resultaat.

Gisteravond kon ik al een deel strijken en de rest heb ik vanmorgen gedaan, ik ben blij met het resultaat, wie weet ga ik binnenkort een andere kleurenserie doen. De verf is Procion MX, alles gekocht bij Stof tot verven en was best al oud, ik denk al een jaar of 6, maar zolang het poeder is blijft de werking gelukkig prima.

Een gedachte over “Lapjes verven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s