Wandeltocht bij Barchem

Aat had op internet weer een mooie tocht uitgezocht door de natuurgebieden het Hagenbeek en het Stelkampsveld vanuit Barchem. Eigenlijk moet je deze tocht in juni of juli lopen omdat dan de orchideeën bloeien, maar nu was de tocht ook erg mooi. Fijn dat hier nog zoveel zandpaden zijn, dat loopt lekker.De natuurgebieden zijn prachtig met veel water en rietorchissen, maar je moet wel tegen natte voeten kunnen. Als het water te hoog staat is er wel een alternatieve route aangegeven.

Ook staan er voldoende bankjes onderweg, fijn als je even wat wilt drinken of eten. Alleen moet je er wel kunnen (of mogen) komen. Net toen we aan de lunch toe waren en ik het bankje al zag staan, bleek dat we dat stukje niet in mochten, het was een rustgebied voor groot wild. Gelukkig stond een eindje verderop weer een bankje en konden we even later de route weer oppakken. Achter deze bomen zagen we enkele Lakenvelders, prachtige dieren.

We liepen over verschillende landgoederen, Hardermaat, Klein Kostverloren, De Mezerij en De Maandag.

We passeerden een stuk waar nog druk gewerkt wordt aan natuurherstel met veel poelen, grasland en bosjes. Door al dat heen en weer gerij met grote machines over de zandpaden was het nu een flinke blubberzooi. Gelukkig is dat tijdelijk, we willen er volgend jaar zeker nog een keer heen om te kijken als alles klaar is en natuurlijk om de orchideeën te zien bloeien.

Een gedachte over “Wandeltocht bij Barchem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s