Trage tocht Veluwezoom

Zaterdag hebben we de trage tocht Veluwezoom gelopen vanuit Dieren. We begonnen bij Polysport en liepen al gauw over de lange Koningslaan, een smalle beukenlaan die vroeger de Oranjes van het ene jachthuis in een zo recht mogelijke lijn naar het volgende jachthuis bracht.

Ergens ging er iets mis, want op een gegeven ogenblik klopte de beschrijving niet meer, we zijn toen een heel stuk terug gelopen en hebben de bordjes gevolgd naar de Carolinahoeve, daar konden we de route weer oppikken. Heel veel brede beukenlanen verder kwamen we aan bij de Posbank, eigenlijk heet dit heidegebied Herikhuizerveld. Een prachtig gebied, ook al bloeide de heide niet meer, met veel jeneverstruiken, zelfs nog een paar bloeiende, grote brede bomen en prachtige vergezichten.

Na de hei gingen we in de richting van de Rouwenberg en kruisten we de Lappendeken, een aaneenschakeling van akkers bij de Steeg om uit te komen bij kasteel Middachten.

Een van de prachtige hekken van het kasteel. Daarna langs de slotgracht en een broekbos, dit is een permanent nat en af en toe plaatselijk overstroomd bos, naar de velden. In Ellecom liepen we langs landgoed Avegoor en het oude kerkje en daarna langs de dorpsrand met zicht op de IJsselvallei. Tenslotte nog even omhoog klimmen naar de Carolinaberg met zijn veertien beukenlanen, altijd weer spannend of je de goede laan naar beneden neemt. Bij de auto aangekomen stond de teller op ruim 20 km, het was een zeer geslaagde wandeltocht.

Een gedachte over “Trage tocht Veluwezoom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s