Trage tocht Veluwezoom en Havikerwaard

Gisteren liepen we een tocht vanaf kasteel Middachten bij de Steeg, deze tocht hadden we al eens in de winter 2019 gelopen. Op de website zagen we dat er een paar wijzigingen waren aangebracht, daardoor was de tocht ook wat langer geworden, nu kwamen we op 14,5 km en de vorige keer op 13. Vooral het eerste stuk door het bos was anders. Het kostte wel even moeite om in de Steeg te komen omdat de weg wegens werkzaamheden afgezet was en we een heel eind om moesten rijden. We lopen eerst een stukje door de bebouwde kom en dan via wat volkstuintjes naar het Nationaal Park Veluwezoom.

Nadat we het spoor overgestoken zijn komen we weer in de buurt van het kasteel, maar vlak hiervoor slaan we linksaf. Een stukje verder stond een uitnodigend bankje waar we onze boterhammen hebben zitten eten. We lopen nu door het Kooibos en even later via weilanden en enkele doorwaadbare plaatsen komen we bij het viaduct over de snelweg.

In de verte zien we Doesburg liggen. (als je op de foto klikt zie je het duidelijker). Nu volgt een stuk door de Havikerwaard, we lopen over grasland en langs sloten, via overstapjes en door populierenbosjes. De brandnetels staan hoog en zijn bijna niet te vermijden en als dat al lukt worden we wel geprikt door muggen, die hier volop aanwezig zijn. Het is dan ook niet verstandig om hier te rusten, dat doen we even later pas als we dit gebied uit zijn.

Tot slot lopen we nog een stukje langs de IJssel waar het gras gemaaid en geperst wordt.

Gelukkig verliep de terugweg een stuk vlotter. Het was weer een mooie en rustige tocht, ik denk dat het op de Posbank wel wat drukker geweest is, daar zagen we heel wat auto’s en fietsers afslaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s