Vijfkastelenpad Eefde

Zaterdag liepen we weer een wandeling uit het boekje “de mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek” en zoals we gewend zijn was dit weer een prachtige tocht. Het hek van het eerste landgoed, het Haveke, was helaas dicht en ook op de terugweg konden we er niet goed komen omdat er een stukje afgezet was waar schapen liepen te grazen, maar de andere landgoederen waren gelukkig allemaal goed te belopen. We kwamen langs de Sluis waar op de terugweg net een grote boot in manoeuvreerde, hij paste er maar net tussen.

We kwamen al gauw bij landgoed Den Dam waar we een 18-eeuwse bakspieker (bakhuisje) passeerden. Een stukje verder liepen we over een heel groot volkstuintjescomplex waar allerlei bloemen bloeiden.

Een wegwijzer met o.a. de aanduiding voor het Graafschapspad.Een typisch Hollands plaatje met koeien in de wei. De wolken lijken dreigend maar we hebben geen regen gehad, het was behoorlijk warm.

Vervolgens bereikten we landgoed ’t Velde wat tegenwoordig gebruikt wordt als onderdeel van de Politieacademie. In het park rond het huis bevindt zich de Tuin van Bezinning, een nationaal monument voor politiemensen die tijdens het uitoefenen van hun dienst om het leven zijn gekomen. We liepen weer een stuk langs de Berkel en kwamen op landgoed De Voorst. Huis de Voorst is een replica van Het Loo en doet tegenwoordig dienst als hotel en trouwlocatie.

Bijna terug in Eefde liepen we weer langs de Sluis waarna we nog een stukje over een graspad moesten om bij de Boedelhof te komen. Tot slot langs de Oude Eefse Beek en even later waren we weer terug bij de auto. De route was gelukkig niet al te lang, ongeveer 14,5 km, want aan het eind kreeg ik behoorlijk last van mijn voet. Gelukkig had ik gisteren en vandaag nergens last van, maar toen heb ik ook niet zo ver gelopen, hopelijk is het snel weer over.

3 gedachtes over “Vijfkastelenpad Eefde

 1. Heel fijn te lezen dat jullie zo genieten van de omgeving!
  Goed om jullie op de wandelingen te volgen.
  In gedachten doen we mee, al zou dat in realiteit niet echt meer gaan.
  Maar het idee alleen al geeft plezier!
  Groet Kok

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s